Ulica solar 365Wp Bifacial Mono PERC Half cut 9BB

179 лв. без ДДС *при закупуване на минимално количество от 30 броя

Най-ефективната технология на пазара, която носи
по-бърза възвращаемост на инвестицията на вашата фотоволтаична система

 • Вид: Монокристален фотоволтаичен панел
 • Мощност: 365Wp
 • Mono PERC half cut 9BB технлогия
 • Двулицев панел (стъкло/стъкло), което позволява панела да произвежда
  ел.енергия и от задната част на клетката, от 5% до 30%, в зависимост от
  повърхността, върху която е изградена инсталацията.
 • Размери: 1791/1052/30мм
 • Тегло: 24,5 кг
 • Удължена гаранция на производителността до 30г.
 • Липса на пункнати на гърба на панела при продължително използане, тъй
  като гърба на панела е изработе от стъкло.
 • Аnti PID (Potential Induced Deradation)
 • Сертификати: TUV, ETL, CSA, CE, ISO
 • ULICA SOLAR е класифициран от Bloomberg Finance като TIER 1 и е част от Китайския холдинг Shanshan Co. Ltd, която компания е част от топ 500 компании на Китай.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА BIFACIAL ТЕХНОЛОГИЯТА

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ФИРМАТА ПРОИЗВОИТЕЛ

Създадена през август 2005 г. от Shanshan Group (основен код: 600884), която е едно от най-големите 500 предприятия в Китай, Ningbo Ulica Solar Science & Technology Co., Ltd е водещ производител на соларни клетки и соларни модули в Китай, както и глобалния Tier 1 финансова марка, обявена от Bloomberg New Energy Finance за първото тримесечие на 2020 г.

Продуктът обхваща широка гама както монокристални, така и поликристални, от 5BB до 12BB и Half-Cut 9BB, от сребърна рамка до изцяло двустранни панели от черно и двойно стъкло, подходящи за приложение в мрежа и извън мрежата. Автоматичното оборудването се внася главно от Германия, Суитланд и Япония, като в момента годишният производствен капацитет е 800 MW за клетки и 800 MW за модули, с нова автоматична фабрика в процес на изграждане сега и очакван капацитет от 1 GW през 2021 година.

Със силен екип за научноизследователска и развойна дейност от над 100 получени патента, Ulica Solar е посветена да поддържа подобряването на високата ефективност на клетките и изключителните резултати на панелите. В момента Ulica придоби широка гама от важни световни сертификати, като CE, UL, IEC 61215 & IEC 61730 / TÜV, JET, KS, Inmetro, MCS, CEC, CQC (Top Runner), ISO9001, OHSAS 14001, OHSAS 18001, и PID тест, тест за амоняк, тест за прах и пясък, тест за механично натоварване 8000Pa и др. Затова Ulica Solar се изнася за Япония, Австралия, Европа, Близкия Изток и Северна Африка, Южна Америка, общо над 50 страни, наслаждавайте се забележително добра репутация по целия свят.

С изключение на производствения бизнес, Ulica Solar е специализирана и в инвестирането на проекти на индустриалните слънчеви проекти на покрива в Китай, като досега са инвестирани общо 300 MW проекти и 100% притежание от Ulica Solar, мулти бизнесът увеличи силната финансова сила и дългосрочна надеждност на компанията.

ВИЖ ОЩЕ

Полезни съвети за фотоволтаичните панели

При ограничена площ за разполагане на панелите, използвайте технлогия Моno PERC, благодарение на която ще достигнете до 15% по – висока ефективност спрямо тенолгията Polycrystalline. По този начин за една и съща мощност ще са ви необходими 15% по – малко площ, 15% по – малко метална конструкция, крепежни елементи, работа и т.н. 

Mono Perc технологията работи много по – добре от Poly технлогията при неслънчево време, тъй като поддържа по – високи нива на силата на тока (ампераж). Както е известно, Power (P) = V (voltage) x I (current).

Ако миете соларните панали, правете го сутрин или вечер, когато няма горещини и самите те не са под висока температура. По време на работа през лятото, панелът се нагорещява до 50 – 60°C. При бърз контраст на температурата се увреждат материалите и вашите панели стареят по – бързо.

Green energy не препоръчва в никакъв случай да се използват панели и инвертори втора употреба, поради причината, че вие не знаете тяхната мощност, натрупана деградация и съществуващи щети. Освен това, всеки един монтаж, демонтаж и пренос/транспорт, представлява риск от повреда на оборудването, съответно по – ниска производителност за вашата електроцентрала.

Соларните панели следва да са разположени по тяхната вертикала, при транспортирането им, с оглед избягване на риск от щети. Важно за доброто функциониране на панелите е тяхното охлаждане. При монтаж на покрив, оставяйте мин. 10 – 15 см. разстояние от самият покрив.

ЕФЕКТИВНОСТ
100%
ОПАЗВАНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА
100%
ВЪЗВРЪЩАЕМОСТ НА ИНВЕСТИЦИЯТА
100%

По възможност, избирайте соларни панели на които back sheet-a  е произведен от материал tedlar на компания Dupont. На база емпирични изследвания, този материал издържа 30 години в полеви условия без щетимост. От друга страна, 50 %  от всички щети по панели, идват точно от back sheet-a -> напукване, разламиниране, влизане на вода и от там деградиране на соларната клетка, съответно намаляване на вашето производство.

За изграждане на наземна соларна инсталация  с мощност 30 KWpick, са ви неободими 450 – 500 кв.м. площ, която няма засенчване от бизко раположени сградни, дървета и т.н. За покривна соларна инсталация със същата мощност са необходими 180 – 200 кв.м. разгъната площ.

При наземни конструкции съблюдавайте редовете да не са разположени прекалено близо и през зимните месеци да имате засенчване. Производството на ел.енергия зависи от най – слабо работещия панел, т.е. дори само един панел да е засенчен, целият стринг ще работи с неговата мощност.

В зависимост от начина на свързване, можете да вдигнете или волтажа на стринга от панели, или неговият ампераж. При последователно свързване ще увеличите волтажа на стринга, а при успоредно, неговия ампераж.

24 квадратов алуминиев кабел има проводимостта на 16 квадратов меден кабел. Ако изграждате вашата инсталация с алуминиев проводник, имайте предвид това при връзката между инсталацията и таблото за измерване на произведената ел.енергия (целта е да имате минимални загуби, които намаляват вашата възвращаемост).