Longi solar с $ 2,413 млрд. приходи за първото тримесичие на 2021 г.

РЕЗУЛТАТИ ЗА 2020г. И КЪМ 03/2021

LONGi Solar, водещата световна компания за производство на соларни клетки и фотоволтаични панели, публикува своя годишен доклад за 2020 г. пред акционерите, показващ непрекъснат ръст на приходите и значително увеличение на глобалните доставки.

Според годишния доклад, LONGi solar е постигналa оперативни приходи за 2020 г. в размер на 8,416 милиарда долара, ръст от 65,92% на годишна база. Нетната печалба е 1,319 милиарда щатски долара;

През първото тримесечие на 2021 г. LONGi отчита оперативни приходи от 2,413 млрд. Долара, което е с 84,36% повече за същия период на миналата година.
Производството и продажбите на модули са се увеличили значително, което нарежда LONGi solar на първо място в световен мащаб.

LONGi постигна доставки от 24,53GW за своите монокристални модули, от които външните продажби възлизат на 23,96GW, което е 223,98% повече на годишна база. Според PV InfoLink доставките на компанията я поставят на първо място в света, с пазарен дял от 19%, увеличение с 11% от 2019 г.

Соларни клетки и панели: Ефективността на преобразуване на клетки за масово производство достигна най-високо ниво. Постигнато е разработването и масовото производство на продукти от серия Hi-MO5, като ефективността на модула достига 21% при масовото производство.

Бързият напредък на новопостроените нови заводи осигури предлагане на продукти и значително увеличаване на глобалния пазарен дял:
Въпреки въздействието на епидемията и дисбаланса между търсенето и предлагането, LONGi ускори своя растеж в производствения капацитет. Годишният доклад подчертава, че до края на 2020 г. производственият капацитет на монокристалните wafer (суровина за производство на клетки), клетки и модули на компанията е достигнал съответно 85GW, 30GW и 50GW.

Компанията изчислява, че нейните производствени мощности за wafers, клетки и модули ще достигнат 105GW, 38GW и 65GW през 2021 г.

Капацитетът за производство на wafers и модули се класира на първо място в света. Според статистиката на BloombergNEF в края на 2020 г. производственият капацитет на wafers е съставлявал 41% от общия капацитет в света.

Наградите потвърждават световноизвестната марка и качество на продукта на LONGi: Според класацията на PV Tech’s ModuleTech Bankability, LONGi е единственият производител на модули с рейтинг AAA в продължение на четири последователни години. Компанията притежава и най-високата оценка в диаграмата Altman-Z на BloombergNEF за производителите на модули.

През 2020 г. компанията получи статут „PV Top Brand” от EuPD Research в Австралия, Испания и Холандия.

В „Отчет за индекса на PV модулите за 2020 г.“ на RETC, LONGi беше признат за „Overall High Achiever“ и е единствената компания, която постигна отлични резултати в 8 индивидуални теста.

ЗА LONGI SOLAR

LONGi, основана през 2000 г., е водеща световна организация за фотоволтаични технологии. Компанията има дългосрочен и непоколебим ангажимент към
монокристалната технология, убедена, че нейното общо приемане ще доведе до значителна технологична промяна за цялата фотоволтаична индустрия.
С 15 производствени бази и повече от 30 клона по целия свят, LONGi произвежда монокристални силиконови пластини и модули, предоставяйки решения за разпределени и наземни системи за
електроцентрали, насърчавайки развитието на глобалната фотоволтаична индустрия и стимулирайки трансформацията на енергия. Доставките на компанията са сред най-високите в бранша от няколко години и през 2020 г. тя стана първият производител, доставил повече от 20 GW модули за една година.
Продължаващите високи инвестиции на LONGi в научноизследователска и развойна дейност са съществен фактор, допринасящ за нейния успех и компанията бързо прилага нови технологии и процеси за мащабно производство на фотоволтаични панели, постигайки важен напредък в контрола на разходите и ефективни иновации на продуктите.
През 2020 г. LONGi стана първата китайска компания за слънчева енергия, която се присъедини към инициативите RE100, EV100 и EP100, създадени за насърчаване на слънчевото и устойчиво развитие с нулеви въглеродни емисии. Вижте продуктите на Longi solar

Форма за контакт с нас

INFO