Производител - Growatt

Growatt е компания, фокусирана върху развойна дейност и производството на инвертори, включително on-grid и off-grid,  инверторни устройства за съхранение, както и потребителски решения за интелигентно управление на енергията. Капацитетът на мощност на мрежовите инвертори Growatt варира от 750 W до 250 kW, като междувременно нейните инвертори за съхранение и съхранение покриват мощност от 1 kW до 630 kW. Инверторите Growatt се използват широко в световен мащаб за приложения в жилищни, търговски, големи соларни масиви, както и други проекти на електроцентрали за съхранение.

Growatt притежава една от най-модерните, интелигентни и напълно автоматизирани производствени линии, за да отговорят на голямото търене на инвертори. Компанията има продадени над 1.7 млн. броя инвертори, над 200 служителя в отдел Research & Development и имат работещи устройства в над 100 страни.

Growatt MTL-S Series

2.5 -5.5 kW ​

Еднофазните инвертори Growatt от серията с мощност 2.5КВ – 5.5КВ on-grid е изключително подходящ за малки жилищни приложения, при които инвеститорите ползватели искат да намалят и оптимизират разхода си за енергия. Инверторът е подходящ за по-големи покривни инсталации има два MPPT (Maximum Power Point Tracker), ефективност от 98%, с максимум DC волтаж до 550 V.

Цени: 

Growatt 2 500-S -> 790 лв без ДДС

Growatt 3 000-S -> 850 лв. без ДДС

Growatt 3 600 MTL-S -> 1060 лв. без ДДС

Growatt 4 200 MTL-S -> 1200 лв. без ДДС

Growatt 5 000 MTL-S -> 1250 лв. без ДДС

Growatt 5500MTL-S -> 1300 лв. без ДДС

Growatt TL3-(N)S Series

30 - 50 kW ​

TL3-(N)S серията на Growatt е трифазен инвертор за комерсилани цели, вкл. за покривни инсталации и такива, монтирани на земята. Инверторът  работи при 99% ефективност, има два MPPT (Maximum Power Point Tracker), търпи претоварван до 25% на DC частта (до 37 500W). Инверторите имат естествено охлаждане и позволяват ограничваване инжектирането на ел.енергия към електро-разпределителната мрежа;

Цени:

30 000 TL3-S -> BGN 3 990 лв. без ДДС

33 000 TL3-S -> BGN 4 790 лв. без ДДС

40 000 TL3-NS -> BGN 5 050 лв. без ДДС

50 000 TL3-S -> BGN 5 350 лв. без ДДС

ВИЖ ОЩЕ

Полезни съвети за вашите инвертори

Важна предпоставка за вашият добив имат техническите характеристики на инвертора и по – специално това, да имат старт при по – нисък волтаж. Това допринася за по – продължителанта работа на инвертора, респективно повече добив на електроенергия.

Колкото по – голям капацитет има инвертора за натоварване от инсталирана панелна част, толкова по – уплътнено ще работи вашата инсталация, съответно по-голям добив на енергия. Пикът в производството се постига при определени т.нар. идеални условия, които имат малка продължителност. През останалото е препоръчителн да сте „уплътнили“ инвертора (стига да може да го понесе по технчески характерискити), като по този начин ще прозвеждате повече електроенергия.

Важно за добивна на соларната инсталация е колко Maximum Power Point Tracking (MPPT) има вашият инвертор. Силно препоръчително е инвертора да има мин. два MPPT, като по този начин ще можете да се възползвате от различно изложение на масивите с панели, различен наклон на масивите, дори различни панели стига същите да са вързани в един стринг. Тоест колкото повече MPPT има вашият инвертор, толкова повече гъвкавост имате вие и ще можете да се възползвате от различната ориентация на панелното разположение и изложение и толкова повече добив ще има вашата електроцентрала.

ЕФЕКТИВНОСТ
100%
ОПАЗВАНЕ НА ОКОЛНА СРЕДА
100%
ВЪЗВРЪЩАЕМОСТ НА ИНВЕСТИЦИЯТА
100%